Táto stránka využíva súbory cookies. Bližšie informácie nájdete tu. Súhlasíte s používaním cookies? Súhlas môžete kedykoľvek odvolať.
ÁnoNie
Zverejnili sme hodnotenie
Nemocnica roka 2023
4. decembra 2023 sme zverejnili nové hodnotenie nemocníc podľa vybraných ukazovateľov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov, hospodárenia a transparentnosti.
Čaká vás vyšetrenie, pobyt v nemocnici či chirurgický zákrok? Porovnajte si kvalitu jednotlivých zdravotníckych pracovísk na Slovensku a zistite, kde pacienti pred vami boli spokojní a kde naopak nie.

Výsledky hodnotenia Nemocnica roka 2023

Ocenenie nemocníc inštitútom INEKO podľa vybraných ukazovateľov spokojnosti pacientov, kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, hospodárenia a transparentnosti.

Malé až stredné nemocnice i

Zaujímavé ukazovatele

Máte za sebou pobyt v nemocnici a neboli ste spokojný/á s úrovňou hygieny? Alebo vás naopak príjemne prekvapila úroveň podávanej stravy? Bol na vás personál príjemný alebo ste zažili arogantný prístup? Pozrite si zaujímavé štatistiky zo slovenských nemocníc a zistite, ako na tom stojí tá vaša.

ORL (ušné, nosné, krčné) oddelenia s najmenej opakovanými operáciami

1 Nemocnica AGEL Skalica 0,00 %
2 Nemocnica AGEL Košice-Šaca 0,32 %
3 Fakultná nemocnica Trenčín 0,58 %
Pozrieť viac

Ako to funguje?

Sme nezávislí
Sme mimovládna nezisková organizácia, ktorej poslaním je podpora potrebných ekonomických a sociálnych reforiem. Nepoberáme žiadne dotácie zo štátneho rozpočtu, fungujeme najmä vďaka darom.
Zakladáme si na objektívnych dátach
Snažíme sa zlepšovať život na Slovensku najmä prostredníctvom výskumu, analýz a dát, zverejňovaním a šírením podložených informácií a odbornou podporou verejnej diskusie.
Chceme transparentné a efektívne zdravotníctvo
Veríme, že zverejňovanie relevantných údajov pomôže verejnosti kvalifikovanejšie sa rozhodnúť, a zároveň motivuje zdravotnícke zariadenia neustále sa zlepšovať.
Údaje zbierame od relevantných autorít
Každý rok zverejníme približne 150 000 údajov, najmä od všetkých troch zdravotných poisťovní, NCZI, ÚDZS, ministerstva zdravotníctva a ministerstva financií.

Mohlo by vás zaujímať

1.12.2023

Pravidelne sa opakujúce oddlžovanie najmä štátnych nemocníc, na ktoré si zvykli nemocnice aj dodávatelia, spôsobuje morálny hazard, ktorý má veľmi negatívne dopady na efektívnosť zdravotného systému.

20.11.2023

Oblasť zdravotníctva nebude v rámci Programového vyhlásenia vlády vyvolávať veľké kontroverzie a pohoršenie, ale ani veľkú chválu. To by možno mohlo byť jedno z pozitív, keďže doterajší chaos vnímali aktéri dosť clitivo a negatívne.

Projekt finančne podporujú
dovera.sk Msquare union.sk
Partner portálu pre právne služby
paulqlaw.com